2011. április 13., szerda

Vajon az MLM boldoggá tesz?

Egy cikk nyomán kaptam az ihletet ehhez a bejegyzéshez (Közölték a boldogsághoz vezető tíz lépést).
A cikket itt olvashatod el: http://www.origo.hu/egeszseg/20110413-tiz-ut-a-boldogsaghoz.html

Az Action for Happiness (Tégy a Boldogságért!) mozgalom a héten startolt Londonban.
10 pontban fogalmazzák meg, hogy mi is kell a boldogsághoz.
Jegyzetemben a 10 pont címét tartom meg, és nézzük, mit ad ehhez az MLM és a DXN MLM rendszere.

1. Segítsünk, adakozzunk!
Biró Anikó szponzorom szavaival kezdeném: "Írjuk le fonetikusan magyarul ezt a mozaik szót:  eMeLeM.
Mit teszek?
Emelem az emberek egészségi állapotát, életszínvonalát, boldogság érzetét, tudását, adott esetben ha szükséges az önbizalmát.  Ezzel segítünk és adakozunk?!
Nem beszélve arról, hogy van a DXN cégnek itt Magyarországon is Alapítványa, amivel  a 15 év alatti daganatos beteg gyermekeket támogatja, hogy ŐK is megélhessék a felnőtt kort és átélhessék a boldogság érzését.
DXN az Egészségért Alapítvány (a felajánlásokat a DXN tagok teszik GL por és kapszula termék formájában).


2. Építsünk kapcsolatokat!
Ez ugye az alapja a hálózatépítésnek :) Ismerd meg, fogadtasd el magad, légy igaz és hiteles. Ezen kívül az üzleten belüli kapcsolatok is nagyon sokat adnak. Ez is egy közösség, a DXN közössége egy nagyon jó, és összetartó közösség. Nem csak Sikerszeminárium van, ahol hasznos és gyakorlati megoldásokat is adó információkat kapunk (nem egy motivációs technológiákon alapuló MLM-es Mókusvakítás); van családi nap, ahol a főzés, sportolás, strandolás, pihenés; a kikapcsolódás a fő tevékenység.  Vannak csoport találkozók. A mi csoportunkat vezetőnk, Czérna Szabolcs szokta évente vendégül látni Ábrahámhegyen egy kellemes, beszélgetős, napozós, vitorlázós hétvégére.


3. Törődjünk testünkkel!
Nem minden MLM rendszer, de a mostanában leginkább fejlődők a Wellness iparágban tevékenykednek. A céljuk, hogy egészséges, vidám, boldog embereket lássanak. Ezért fejlesztik a sok-sok terméket, ki így, ki úgy. 
A DXN-ben az előadásokat is így szokás kezdeni:
"Ha Ön megfelelően táplálkozik, eleget mozog és kellő mennyiségű vizet fogyaszt naponta, akkor a mi termékeinkre nincs is szükség."
Persze ennek nagyon nehéz megfelelni a mai világban, pont ezért kellenek az étrend-kiegészítők, és azok a csodás gyógynövények, mint például a GANODERMA, ami segít a szervezet optimális működésének helyreállításában és megőrzésében. Személy szerint ZUMBA Instruktor vagyok, plusz lehetőséget adva az emberek számára a mozgásra, az egészséges életmód választására ( http://zumbasopron.gportal.hu/ ). 

4. Járjunk nyitott szemmel!

Ez is alapvető a network marketingben. Mindig nyitottnak lenni és készen állni, megragadva a pillanat lehetőségét. Különben lehet, hogy jó sokat kell még rá várni, hogy valakit újra megszólíthass. Bár azt mondják a legjobb alkalom mindig a most, de ez a saját cselekvésedre vonatkozik, nem biztos, hogy az pont a másiknak is alkalmas pillanat. Ekkor bizony türelmesnek kell lenni. Az is hozzá tartozik a nyitott szemhez, hogy ne telepedj rá másikra, ha az ő számára az adott időpont nem megfelelő, meg kell várni míg Ő maga is nyitott és érdeklődő lesz.

5. Tanuljunk új dolgokat!
Az jó MLM cég alapismérve, hogy kiváló oktató programmal rendelkezik. Akkor tudsz nagy hálózatot létrehozni, ha másolható tevékenységet végzel, amit bárki utánad tud csinálni és amivel eredményes lehet, ha a hozzáállása és a kitartása megfelelő.
A DXN kiváló oktatási csomagot ad a tagjainak: webkonferenciák, letölthető oktatási hang és írott anyagok, sikerszemináriumok, startképzés, Ganoterapeuta képzés és még sok-sok lehetőség, például kedvezményes szakkönyv vásárlás, amivel segíti a fejlődését annak, aki erre vevő. 
  Legutóbb egy on-line szeminárium került megrendezésre, ahol azokat segítették, akik még nem olyan tájékozottak az internet világában, valamint még nem ismerik annyira a DXN kiváló intranet rendszerét, ami hírlevél, videó-email küldést és sok-sok más hasznos szolgáltatást nyújt a tagok számára, például profi ingyenes értékesítői weboldalt, akár több nyelven is bloggal, webáruházzal és sok sok hasznos, segítő információval. 


6. Legyenek vágyaink, céljaink!
Az első dolog, amit az MLM üzlet építésének kezdetén hallasz: "ÍRD LE A CÉLJAIDAT!"
Kell, hogy legyenek álmaink, vágyaink, mert ebből lesznek a célok, ha megfogalmazzuk, hogy mikorra akarjuk elérni őket. Miért kell leírni? Sok magyarázat és tapasztalat van erre, de egy egyszerű, mindenki által ismert mondást hadd tegyek ide: "A szó elszáll, az írás megmarad."
Ha elfeledkeznél róla miért is csinálod, vagy ha éppen hullámvölgyben vagy és valamiből erőt kell merítened, mindig előveheted a saját magad által megfogalmazott és kitűzött célt. Nem más kényszeríti rád, a TE vágyad, a te álmod és a te magad által kitűzött időpont (ami nem kőbevésett).


7. Álljunk pozitívan a dolgainkhoz!
Vajon egy savanyú arccal, hitetlenül, minden lelkesedéstől mentesen beszélő embernek lennének követői?
Vajon ha azt csinálhatod, amiben hiszel, amit szeretsz, amivel kapcsolatban neked is csak jó tapasztalataid vannak, akkor mosolygós és pozitív kisugárzástól teli leszel?
Az MLM rendszerekben mindig megkapod az elvégzett munkáért az elismerést. Most gondolj vissza, hányszor fordult ez elő a munkahelyeden?
Mindig arra tanítanak, hogy ne a kifogásokat keresd, hanem a megoldást. Tudj örülni a félig teli pohárnak, és ne azon bánkódj hogy a fele tartalom hiányzik belőle. Ha elfogyott a termék a raktárban, az azt jelenti, hogy kiváló a termék és mindenki ezt akarja, nem azt, hogy pocsék a logisztikai rendszer a cégnél :)

8. Legyünk rugalmasak!
Ez már egy kicsit kapcsolódik az előzőhöz. Ha egy munkatársad felhív, hogy ez a rendszer nem működik, akkor a kezébe kell adni megoldást, mint a fenti példában írtam. A probléma csak nézőpont kérdése, ha másik oldalra átmész, lehet hogy nem is probléma az már, hanem egy kihasználható előny.
Légy rugalmas, menj át a másik oldalra is és nézd meg onnan is!
Persze előbb vizsgáld meg magad a helyzetet, mielőtt riasztanád a teljes céget, hogy "ég a ház", pedig lehet hogy csak a gyertya lángja tükröződött az ablakon.


9. Szeressük magunkat!
Ha nem szeretjük magunkat, hogy remélhetjük, hogy mások szeretni fognak?
Ha nem szeretjük magunkat, hogy tudunk kifelé szerethetővé válni, hogy velünk tartsanak mások is?
Persze azért az MLM ad ehhez is támogatást, hiszen az elvégzett munkáért mindig megkapod az elismerést.
Sok-sok ember együttes elismerését.
Ez mi, ha nem önbizalom növelő?
Ez mi, ha nem bizonyíték arra, hogy igenis érsz valamit, hogy igenis van miért szeretni magadat?

10. Adjunk értelmet az életünknek!
Mi az életünk értelme? Ez mindenkinek más! Sajnos van akinek a munka, van akinek a család, van akinek egy álom kergetése, van akinek egy tevékenység.
Rengeteg minden lehet, de mindegyikhez egy dologra szükség van. Kitartásra és motivált hozzáállásra. 
Ha egy MLM cég jó, akkor annak tagjai egy nagy családot alkotnak. Üzleti érdektől függetlenül (keresztvonalak) segítik egymást, mert egy céljuk biztosan közös. Hogy a "család", azaz a cég sikeres legyen. Minél többen ismerik meg a kínálatukat, annál több lehetőség adódik mindenki számára, hogy saját vállalkozását fejlessze, építse hálózatát és így mihamarabb elérhesse a vágyott szabadságot, anyagi és időbeni függetlenséget.
Értelmet ad a kitűzött cél is, ami egy sikeres hálózatépítőnél kihagyhatatlan. Ha nem tudod miért csinálod, hamar martalékává leszel az ellenzőknek, a "nem"-eknek és a kezdeti "betanulási időszak"-nak.
Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni, el kell sajátítani a "mesterfogás"-ait, nincsen sem MLM középiskola, sem MLM egyetem. De minden jó MLM cégnél van oktatási rendszer (erről már korábban írtam).
És ami nagyon fontos! Mindig van aki fogja a kezedet, és mutassa az utat, ami biztosan eredményre vezet.
Kell ennél több?
Biztosan tudhatod hogy odaérsz, ha követed az utat, És ez nem lenini út, nem egy megálmodott jövőkép!
Sok-sok bizonyíték áll a rendelkezésedre, hogy lásd, meg lehet csinálni, nem kell hozzá diploma, nem kell, hogy zseni legyél.
Akkor mi kell, hogy életed értelme lehessen aztán csak a fő tevékenységed?
Kitartás, cselekvő hozzáállás, tanulás, fejlődés (ismeretben és személyiségben egyaránt, amit a rendszer támogat és ad is).
És persze még egy nagyon fontos dolog:
EL KELL INDULNI ! :)

Egy kínai mondással zárnám, ami nagyon sok mindenre igazságot tartalmaz:
"El kell indulni ahhoz, hogy megtaláljuk a hazavezető utat."

Indulj el!

1 megjegyzés:

Az alábbi levelet kaptam válaszul:

Kedves Miklós!
Elolvastam a gondolataidat. Az MLM rendszert én töviről hegyire megismertem amikor azzal foglalkoztam. Jártam a szemináriumokra, rengeteg kiváló könyvet elolvastam. Ezeknek a műveknek a tartalma, egyéb tevékenységemben is mindig segítségemre volt, és segít ma is.
Valóban, igazán akkor lehetsz sikeres ha másokat azzá teszel.

Nagyon jó volt látni mások örömét, sikerét.
Aztán jött az agy vérzés, és akkor a felső vonal nem volt sehol... Az a segítség, amin alapszik ez a rendszer, akkor eltűnt... Mikor lábadoztam, elgondolkodtam azon, én értettem valamit félre? Vagy valaki, valakik nem mondtak igazat? Akkor eszembe jutott az idézet:

"Ha csalódnál azon emberekben, akik legszentebb érzéseid bírják, ne ítéld meg őket nem ők a hibásak, hanem te, mert rosszul választottál."

Mire "dolgozni" tudtam volna, a csoportom nem volt sehol. Mert nem volt senki a felső vonalból, aki ott lett volna helyettem. Engem más irányba, más célok felé vitt a sors. Véletlen nincs Miklós! Mindig is társasági ember voltam, szeretem a közösséget, és szeretek segíteni. Nagy hibám, hogy egyetlen dolgot nem tudok átlépni és az a hazugság. Az MLM rendszerek igenis működnek, azokkal az égadta világon semmi gond.
Tartalak olyan erősnek, hogy ha a felső vonal épp úgy cserben hagy mint engem, Te talpra fogsz állni.
Azt gondolom még, ha mindenki fogyasztja a DXN termékeit, és ajánlja másoknak, azzal simán felépül egy üzlet, mert az alapja a termék. "Használni kell!" A sok-sok felhasználó mögött "megbúvó" emberekkel törődni is kell.
Ha mindenki aki hálózatot szeretne létrehozni,foglalkozna a saját embereivel,akkor sok minden másként alakulna. Nem omlanának, gyengülnének, halványodnának el "lábak". S bizony a felhasználókat is tisztelni kell. Ha ő csak a termékeket szeretné fogyasztani a rendszer tagjaként, meg kell neki hagyni ezt. Mert azzal ő nem több ugyan, de nem is kevesebb a csoportunkba.
Kedves Miklós! Ezek az én személyes gondolataim. Ma ebben az anyagiasság miatt elembertelenedett világban, tapasztalatom szerint, olyan nehéz, elszomorító gondok vannak, amiket ha nem is tudunk megoldani,elég egy-egy kedves szó, egy mosoly. Egy érdeklődő telefon. Nem kellenek nagy dolgok, csak őszinte odafigyelés.
Az önbizalmat, önbecsülést, úgy érdemes megszerezni, hogy ne másokénak,hanem a magunk által állított mércének próbálunk megfelelni.
Kívánok Neked nagyon sok sikert és egészséget és azt, hogy érd el a céljaidat.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat.

Szép, vidám napokat kívánok üdvözlettel:
Pozsgai Csabáné Ildikó

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More